top of page

OM UMS

En av Sveriges äldsta orkesterföreningar

 

Umeå Musiksällskap är Umeås äldsta kulturförening med över 150 år på nacken, och en av landets allra äldsta orkesterföreningar. Musiksällskapet är en ideell förening som har till ändamål att erbjuda intresserade amatörmusiker möjlighet att spela i symfoniorkester och delta i regelbunden offentlig konsertverksamhet.

 

Symfoniorkestern som är kärnan i Musiksällskapet, är öppen för alla som spelar något av orkesterns instrument och har orkestervana. Orkestern består för närvarande av ca 60 aktiva musiker och tillhör Sveriges Orkesterförbund.

Symfoniorkestern ger fyra konserter per år, huvudsakligen i Norrlandsoperans konsertsal. Musiksällskapets publika verksamhet uppfyller därmed Statens kulturråds krav för ett tillgängligt och jämlikt kulturliv.

Kompiskortet

 

Vi är anslutna till kommunens Kompiskort. Det innebär att du med Kompiskort går två personer till priset av en på våra konserter. Lokalen är tillgänglighetsanpassad med hörslinga och 4 rullstolsplatser. Fullständig information finns på Norrlandsoperans webbplats

 

Läs mer om Kompiskortet och vilka fler arrangörer som är anslutna på www.umea.se/kompiskortet.

per-erik.png

Per-Erik Andersson

Dirigent

Repetitör, inspiratör (andlig ledare) och dirigent är Per-Erik Andersson som till vardags är violinist i Norrlandsoperans Symfoniorkester.

bottom of page